Handelsbetingelser og rejseregler

På Sydtrafiks bestillingsportal kan du købe zonebilletter til enkeltpersoner og mindre grupper (1-7 personer) samt bestille grupperejser til større grupper (8-99 personer). 

Det er er muligt at bestille til Sydtrafiks busser (undtaget ekspresbusser) samt Vestbanen.
Ved rejser med tog skal man henvende sig til DSB eller Arriva.

Bestillingsportalen er forbeholdt institutioner, virksomheder og organisationer.

Om grupperejser
Vi vil gerne give alle kunder den bedste service. Vær opmærksom på følgende når du skal rejse med en større gruppe:

  • Alle grupper på mere end otte personer skal have en gruppereservation
  • Rejser kan bestilles op til to måneder før afrejse og skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn før afrejse
  • Alle rejser skal bestilles online. Det er ikke muligt at bestille en rejse telefonisk eller pr. mail
  • Husk altid at medbringe et print af jeres kvittering for reservationen. Den skal kunne fremvises ved påstigning og under hele rejsen
  • Hvis der står 0 kr. på din kvittering, så husk at købe billet eller brug rejsekort til dem der ikke har billet

Vi anbefaler, at I som gruppe rejser i tidsrummet 08.00 til 14.00 på hverdage. Det er ikke muligt at lave en reservation til afgange før kl. 8.00.

Der er ofte mange grupper som vil med bussen, og vi bruger tid på at planlægge kørslen. Derfor er der vigtigt, at I tager den bus og afgang, I har reserveret plads på. Grupper uden reservation kan risikere at blive afvist af chaufføren og henvist til næste afgang.

Specielt for kommuner med gratis skolekort
Hvis I rejser med skolebørn i Haderslev, Aabenraa, Sønderborg eller Tønder Kommune, så har alle børn et gratis skolekort, som kan anvendes.
 
Det er kun eleverne, der kan køre gratis med skolekort. Lærerne skal altid have anden billet eller rejsekort.

Det gratis skolekort kan kun benyttes i det omfang, at der er plads i de ordinære busser. Hvis der er behov for en ekstra bus, skal skolen betale for denne. Prisen svarer da til en gruppebillet for rejsen. Vi kontakter jer for en nærmere aftale.

Skolekortet er kun gyldigt i den kommune det er udstedt til. Der skal bestilles en ekstra zonebillet, hvis I rejser henover en kommunegrænse.

Betaling
I kan ved bestilling vælge at betale for rejsen med det samme ved at få tilsendt en faktura. Det er oftest den billigste løsning.
I kan også vælge at angive, at I bruger skolekort eller rejsekort som billet på rejsen.

>>Læs mere om betaling og billettering

Rejse- og pladsgaranti
En gruppereservation giver jer rejse- og pladsgaranti. Der er dog ikke garanti for siddepladser. Man kan komme udfor at bussen er så fuld, at man må benytte bussens ståpladser. 
Vi kan være nødt til at henvise store grupper til flere afgange.

Bemærk: Der er ikke plads - eller rejsegaranti for grupperer på 8 personer eller flere, der rejser på zonebillet, og som ikke har anmeldt grupperejser.

Gyldighed
Gruppereservationen er til det antal rejsende og den rejseplan (ruter og tidspunkter), der er angivet på kvitteringen. Der må ikke ændres på kvitteringens udseende eller indhold.

Annullering
Bliver I forhindret i at rejse, skal man henvende sig til Sydtrafik på mail og aflyse turen. Annullering af gruppereservation skal ske senest kl. 12.00 dagen før afrejse til gruppe@sydtrafik.dk, husk at skrive billetnummer.

Tilbagebetaling og erstatning
Sydtrafik yder ingen tilbagebetaling for ubenyttede eller delvist benyttede billetter. Ved for sen annullering senere end kl. 12.00 dagen før, refunderes billetprisen ikke.

Lejrskole? 
DSBs Lejrturbilletter er ikke gyldige i Sydtrafiks busser. En lejrskolegruppe skal derfor bestille en grupperejse efter de gældende regler. 

Kontakt Sydtrafik
Hvis du oplever problemer med brugeroprettelse eller bestillinger, kan du kontakte:

Sydtrafik
Banegårdspladsen 5
6600 Vejen
Tlf: 70 10 44 10
Kontaktformular: Ris og ros

Bemærk: Det er ikke muligt at reservere plads i bussen pr. telefon eller mail.